Zagreb, 20.02.2015.

ODRŽANA PREZENTACIJA PROJEKTA „OBNOVI FASADU“ U ZAGREBU

U Zagrebu, 20. veljače 2015.g.

U organizaciji hrvatskog proizvođača toplinsko-fasadnih sustava, Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca održana je prezentacija projekta pod nazivom „OBNOVI FASADU“ u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

U petak, 20.02.2015.  održana je prezentacija projekta OBNOVI FASADU za projektante, trgovačke kuće, izvođače radove, energetske certifikaotre i upravitelje zgrada sa područja Zagrebačke županije. Prisustvo polaznika prezentacije iz Karlovca, Petrinje, Kutine i okolice Zagreba daje nam jasnu smjernicu i potvrdu, da veliki broj subjekata iz domene građevine ima želju i interes biti dio projekta OBNOVI FASADU.

zagreb1.jpg

U prvom dijelu prezentacije stručni suradnik na projektu, Vladimir Kanić, upoznao je prisutne sa ciljevima projekta, partnerima na projektu, kao i daljnjim aktivnostima projekta. Ujedno je sve prisutne informirao o aktualnoj situaciji kod energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada u RH.. U drugom dijelu, voditelj prodaje i marketinga Lasselsberger-Knauf-a, Ladislav Gračan je prezentirao pakete toplinsko-fasadnih sistema koji su posebno kreirani za potrebe navedenog projekta, te ujedno zadovoljavaju najviše kriterije za unaprjeđenje energetske učinkovitosti. Također je prezentirao specijaliziranu web stranicu www.obnovi-fasadu.eu koja objedinjuje sve javno dostupne informacije o aktualnim natječajima za energetsku učinkovitost, sadrži listu certificiranih izvođača radova, certificiranih prodajnih mjesta širom Hrvatske, kao i listu projektanata i energetskih certifikatora koji su se pridružili projektu OBNOVI FASADU.

U trećem dijelu prezentacije, predstavnik  Sberbanke je prezentirao zelene kredite za građanstvo, kao i posebne linije kredita za obnovu višestambenih zgrada. U zadnjem dijelu prezentacije, dipl.ing.građ. Krešimir Stunja, voditelj odjela za primjenu u Lasselsberger-Knauf-u,  prezentirao je primjere iz prakse u svezi ugradnje fasadnih sustava s posebnim osvrtom na probleme koji se javljaju radi nekvalitetnih materijala i ugradnje izvan pravila struke. Također je gdin Stunja ukazao na potrebu odabira kvalitetnih materijala koji su u skladu sa važećim zakonskim normama i naznačio da je najveće jamstvo investitorima kvalitetan materijal, certificiran izvođač radova i kvalitetan projekt.

Projekt Obnovi fasadu okuplja  60-tak certificiranih izvođača radova iz cijele Hrvatske, kao i preko 50-tak trgovačkih kuća koje su ovlaštena prodajna mjesta. Također partneri projekta su i poslovna banka Sberbank, Hrvatska gospodarska komora (HGK), te renomirani proizvođači komponenti za toplinsko-fasadne sustave, Knauf Insulation, Kemenović  i EJOT.

Projekt OBNOVI FASADU razvija se u smjeru zajedničkog nastupa na tržištu svih subjekata koji mogu kvalitetno pratiti projekte unaprjeđenja energetske učinkovitosti, kako kod obiteljskih kuća, tako i kod javnih objekata, višestambenih zgrada i ostalih nestambenih objekata.

zagreb2.jpg

zagreb3-1425027090.jpgPrezentacija projekta nastavlja se prezentacijom u Varaždinu, dana 24.02.2015. sa početkom u 12:00 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane projektante, izvođače radova, upravitelje zgrada, potencijalne investitore i zainteresirane građane da se odazovu na prezentaciju projekta OBNOVI FASADU u Varaždinu.

    

Za projekt OBNOVI FASADU

Lasselsberger-Knauf d.o.o.

Ladislav Gračan

Voditelj prodaje i marketinga

slika2-1429425833.jpg

slika4-1429425916.jpg


Poslušajte razgovor na Radio Zelini o javnoj tribini u Sv. Ivanu Zelini (17.04.2015.)

layer_play_button.png