SVETI IVAN ZELINA, 16.04.2015. 

U organizaciji Gospodarske inicijative „ZA PRIGORJE“, dana 16.04.2015. sudjelovali smo na Javnoj tribini pod nazivom „Kako do bespovratnih sredstva za energetsku obnovu obiteljskih kuća ?“. Javna tribina održana je u gradskoj vijećnici Sv. Ivana Zeline pred preko 90 posjetitelja.

slika3-1429426315.jpg

Projektni tim OBNOVI FASADU prezentirao je projekt  koji okuplja  60-tak certificiranih izvođača radova iz cijele Hrvatske, kao i preko 50-tak trgovačkih kuća koje su ovlaštena prodajna mjesta, te  partnere na projektu, Sberbank, i renomirane proizvođače komponenti za toplinsko-fasadne sustave, Knauf Insulation, Kemenović  i EJOT.

Posebno treba  naglasiti da je Lasselsberger-Knauf , nositelj projekta, formirao pakete toplinsko-fasadnih sustava pod nazivom LBK-STANDARD, LBK-STANDARD PLUS, LBK-PREMIUM I LBK-PREMIUM PLUS koji zadovoljavaju visoke kriterije energetske učinkovitosti uz optimalni odnos uloženog i dobivenog.  Svi paketi fasada dostupni su u cijeloj Hrvatskoj kod ovlaštenih prodajnih mjesta.

Na tribini je predstavljen projekt OBNOVI FASADU, istaknute su prednosti za građane koji se odluče za obnovu fasada na svojim obiteljskim kućama, kao i „zeleni krediti“ od strane Sberbanke. Također su posjetitelji javne tribine dobili vrijedne savjete oko pripreme prijave za bespovratna sredstva od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Većina pitanja zainteresiranih građana odnosila se na uvjete javnog natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će u najskorijem vremenu raspisati javni natječaj. Novitet je od ove godine da se građani direktno prijavljuju u FZOEU, a istoimeni fond je osigurao financijska sredstva za obnovu 10.000 obiteljskih kuća.  Također je pojednostavljena procedura prijave i obrade zahtjeva građana, pa će nakon objave Javnog natječaja od strane Fonda, veliki broj građana aplicirati za bespovratna sredstva koja se kreću od 40, 60 i d0 80% od ukupne investicije ovisno o lokaciji obiteljske kuće. Planom Fonda sufinancirati će se mjere za energetsku učinkovitost koje se odnose na zamjenu vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice i povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja.

Za sva dodatna pitanja i stručne savjete građani nas mogu kontaktirati putem e-maila savjeti@obnovi-fasadu.eu i info@obnovi-fasadu.eu .


slika2-1429425833.jpg

slika4-1429425916.jpg


Poslušajte razgovor na Radio Zelini o javnoj tribini u Sv. Ivanu Zelini (17.04.2015.)

layer_play_button.png