Rijeka, 18.02.2015.

ODRŽANA PREZENTACIJA PROJEKTA „OBNOVI FASADU“ U RIJECI

 U Rijeci, 18. veljače 2015.g.

U organizaciji hrvatskog proizvođača toplinsko-fasadnih sustava, Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca održana je prezentacija projekta pod nazivom „OBNOVI FASADU“ u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Rijeci.

rijeka1.jpgU srijedu, 18.02.2015.  održana je prezentacija projekta OBNOVI FASADU za projektante, trgovačke kuće, izvođače radove i upravitelje zgrada sa područja Primorsko-goranske županije..

U prvom dijelu prezentacije stručni suradnik na projektu, Vladimir Kanić, upoznao je prisutne sa ciljevima projekta, partnerima na projektu, daljnjim aktivnostima projekta, te sa aktualnom situacijom kod energetske obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada u RH.. U drugom dijelu, voditelj prodaje i marketinga LB-Knauf-a, Ladislav Gračan je prezentirao pakete toplinsko-fasadnih sistema, te specijaliziranu web stranicu www.obnovi-fasadu.eu gdje će građani, izvođači, upravitelji, projektanti, trgovačke kuće i certifikatori imati ažurirane podatke o aktualnim natječajima u domeni energetske učinkovitosti, podatke i savjete o pravilnoj ugradnji fasadnih sustava, alate za projektiranje fasadnih sustava, te puno vrijednih savjeta oko odabira fasadnih sustava.

U trećem dijelu prezentacije, poslovni partner,  Sberbank prezentirala je zelene kredite za građanstvo, kao i posebne linije kredita za obnovu višestambenih zgrada. U zadnjem dijelu prezentacije, dipl.ing.građ. Krešimir Stunja, voditelj odjela za primjenu u Lasselsberger-Knauf-a,  je prezentirao primjere iz prakse u svezi ugradnje fasadnih sustava s posebnim osvrtom na probleme koji se javljaju radi nekvalitetnih materijala i ugradnje izvan pravila struke. 

Ciljevi projekta su pružiti investitorima kompletne informacije o mogućnostima obnove fasada, od odabira materijala, tehničkog rješenja, izrade projekta, odabira certificiranog izvođača radova, mogućnostima kupovine materijala u PGŽ-u, do stručnog nadzora prilikom izvođenja radova i ostvarivanja jamstva za kvalitetu materijala.

 Projekt Obnovi fasadu okuplja  60-tak certificiranih izvođača radova iz cijele Hrvatske, kao i preko 50-tak trgovačkih kuća koje su ovlaštena prodajna mjesta. Također partneri projekta su i poslovna banka Sberbank, Hrvatska gospodarska komora (HGK), te renomirani proizvođači komponenti za toplinsko-fasadne sustave, Knauf Insulation, Kemenović  i EJOT.

Projekt OBNOVI FASADU razvija se u smjeru zajedničkog nastupa na tržištu svih subjekata koji mogu kvalitetno pratiti projekte unaprjeđenja energetske učinkovitosti, kako kod obiteljskih kuća, tako i kod javnih objekata, višestambenih zgrada i ostalih objekata.

rijeka2.jpg

Prezentacija projekta nastavlja se prezentacijom u Zagrebu, dana 20.02.2015. sa početkom u 12:00 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane projektante, izvođače radova, upravitelje zgrada, potencijalne investitore i zainteresirane građane da se odazovu na prezentaciju projekta OBNOVI FASADU u Zagrebu.

    

Za projekt OBNOVI FASADU

Lasselsberger-Knauf d.o.o.

Ladislav Gračan

Voditelj prodaje i marketinga

slika2-1429425833.jpg

slika4-1429425916.jpg


Poslušajte razgovor na Radio Zelini o javnoj tribini u Sv. Ivanu Zelini (17.04.2015.)

layer_play_button.png