OKRUGLI STOL U ZAGREBU

 Zagreb, 27.05.2015.

PROJEKTNI TIM „OBNOVI FASADU“ SUDJELOVAO NA OKRUGLOM STOLU U ZAGREBU

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore održan je okrugli stol  na temu ``Energetska obnova višestambenih zgrada i obiteljskih kuća - pitanja i problemi“, 27. svibnja u Velikoj dvorani HOK-a, u Zagrebu.

20150527_112853.jpgProjektni tim „OBNOVI FASADU“ se pridružio ovom stručnom događanju, te ispred velike dvorane postavio svoj info stol sa promo letcima i stručnim materijalima u svezi toplinsko-fasadnih sustava i smjernica za ugradnju sustava.

Kao sudionici na okruglom stolu uz veliki broj obrtnika, upravitelja zgrada, predstavnika strukovnih udruženja, predstavnika banaka, te energetskih certifikatora, sa velikim zadovoljstvom pozdravljamo aktivnosti Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji provode javne pozive i natječaje za energetsku obnovu stambenog fonda u našoj zemlji.

Svojim prisustvom prvenstveno smo imali namjeru dati podršku navedenim projektima, te informirati sve sudionike okruglog stola o našem projektu i pozitivnim primjerima iz prakse u svezi provedbe projekta „OBNOVI FASADU“.   

Brojna pitanja od strane sudionika okruglog stola odnosila su se na kvalitetu izvođenja radova, nadzora kod ugradnje, kontrolu rada izvođača radova, što je naš projekt uspješno riješio kroz certificiranje izvođača radova i izdavanje identifikacijske kartice koja je vremenski ograničena za preko 60-tak fasadera iz cijele Hrvatske, a uz navedeno pružamo cjelovitu uslugu i kontrolu kvalitete izvođenja radova na vanjskoj ovojnici svojim tehničkim nadzorom na objektima. Kao najveći argument za zaštitu investicije vlasnika obiteljske kuće pripremili smo posebne pakete fasada koji su kreirani prema pravilima struke (potrošnja materijala) i prema kriterijima Fonda za ostvarivanje energetske uštede, pa uz pakete izdajemo i jamstvo na kvalitetu ugrađenog fasadnog sustava od 8 do 12 godina ovisno od odabira paketa.

20150527_101215-1433220851.jpg

Svojim iskustvom i pozitivnim primjerima iz prakse stojimo svim sudionicima u procesu obnove fasada na raspolaganju za pitanja kako sastaviti troškovnik za fasadu, kako educirati izvođače radove, kako vršiti nadzor izvođenja radova na terenu, te još puno korisnih savjeta u svezi učinkovite obnove fasada kako kod obiteljskih kuća, tako i kod javnih i višestambenih zgrada.

Nažalost tijekom diskusije htjeli smo se uključiti sa pozitivnim primjerima iz prakse gdje bi svojim iskustvom i stručnim savjetima odgovorili prisutnima na mnoga njihova pitanja,  no  iz nama nepoznatih razloga, organizator okruglog stola (HOK) nam nije dao priliku zbog čega su sudionici bili zakinuti za korisne primjere i savjete iz prakse u svezi izvođenja i nadzora obnove vanjskih ovojnica.

Naš projektni tim će i nadalje aktivno se uključivati i sudjelovati na javnim tribinama i skupovima koji se bave tematikom energetske obnove stambenog fonda s ciljem podupiranja navedenih projekata i pružanja korisnih savjeta svim sudionicima u procesu projektiranja, izvođenja, certificiranja i nadziranja radova obnove vanjskih ovojnica.

slika2-1429425833.jpg

slika4-1429425916.jpg


Poslušajte razgovor na Radio Zelini o javnoj tribini u Sv. Ivanu Zelini (17.04.2015.)

layer_play_button.png