SBERBANK 

 Sberbank d.d.
 
Volksbank d.d. sada je Sberbank d.d.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako je od 18. siječnja 2013. godine Volksbank d.d. postala Sberbank d.d.

Dolazak Sberbanke u Hrvatsku označava i novi početak u našem poslovanju. Otkad je Sberbank u veljači 2012. godine okončala akviziciju VBI grupacije, započeo je sveobuhvatni proces transformacije sa strateškim ciljem da se stvori vodeća bankarska grupacija u regiji srednje i istočne Europe.
Sberbank je moderna univerzalna banka s više od 170 godina dugom tradicijom poslovanja  te jedna od najbrže rastućih i najprofitabilnijih institucija na svijetu te vodeća banka na tržištu glede uvođenja inovativnih proizvoda temeljenih na izvrsnosti i najmodernijim  tehnologijama.
Naš cilj je graditi dugotrajne, harmonične odnose s našim klijentima posvećujući se u potpunosti njihovim potrebama.
Više od 110 milijuna klijenata Sberbanke  dokaz je da ste na pravom mjestu, kod sigurnog i pouzdanog partnera  gdje možete realizirati sve bankarske usluge i proizvode koji su Vam potrebni.


Profil 

Grupacija Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) sa sjedištem u Beču, Republika Austrija, je bankovna grupa u 100%-tnom vlasništvu kompanije Sberbank of Russia koja je danas prisutna na ukupno 10 tržišta u Europi: Austriji, Banjoj Luci. Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Grupacija je na dan 30. lipnja 2014. upravljala mrežom od 282 poslovnice i imala 4.962 zaposlena.
U Rusiji Sberbank drži 28,9% ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta i zapošljava više od 250 000 djelatnika, što je čini najvećom ruskom bankom. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja banka Ruske Federacije s vlasništvom nad 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara (pravnih i fizičkih osoba te institucionalnih ulagača).
 

Službena internet stranica: www.sberbank.at

O GRUPACIJI SBERBANK

Sberbank of Russia je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Ruska središnja banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna klijenata-fizičkih osoba i milijun korporativnih klijenata u 22 zemlje svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja. 
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka. 
 
Banka je u 2012. godini dobila priznanje za „Banku godine“ prema izboru časopisa The Banker, dok je u 2013. godini proglašena najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe i u Rusiji u godišnjem izboru financijskog mjesečnika Euromoney
 
Službena internet stranica: www.sberbank.ru
slika2-1429425833.jpg

slika4-1429425916.jpg


Poslušajte razgovor na Radio Zelini o javnoj tribini u Sv. Ivanu Zelini (17.04.2015.)

layer_play_button.png